Здравейте, искам да изкажа недоволството си от банка ПИРЕОС, която ми отпусна жилищен кредит декември месец 2007 г. Вие определете какво е това, което ми се случва - измама или подигравка. В началото на тази година внесох дължимата по кредита сума, която е определена в така наречения погасителен план. Няколко дни по-късно ми се обади служител на банката, за да ме информира, че не съм погасила месечното си задължение. Аз естествено пазя вносната бележка и се разбрахме, че сумата е изплатена. Малко по-късно същия ден обаче този човек пак се обади, този път да ми каже, че има промяна на лихвите и трябва да довнеса известна сума. В договора ми пише, че банката може да променя лихвите без да ме уведомява, но не вярвах че наистина ще го направи. Преглътнах факта, че доброто отношение към клиента приключва със спечелването му за такъв. Отидох да си взема новия погасителен план и след половинчасово изчакване се оказа, че планът ми не е актуализиран/забележете по думите на служителите лихвите са вдигнати "поне от два месеца"/. Какво означава не е актуализиран? Нямаше човек, който да ми отговори. Управителят и супервайзерът не бяха там по думите на служителката. Попитах как да си платя тогава, така че да не ставам длъжник на банката и се оказа - няма как, защото не могат да ми кажат новата месечна вноска. Чудесно, но трябва да намерим някакво решение. Питам какво е завишението на лихвените проценти, но в банката няма служител, който да знае това. Правят проверка в компютъра /отново/ и ми казват някаква сума +- 30 лв. , но с условието, че не са сигурни изобщо дали така ще си погася задълженията. Трябвало да отида в понеделник. Нали имам безкрайно много свободно време защо да не обикалям всеки ден клоновете на ПИРЕОС? Реших обаче да изпробвам телефона за информация на банката. Явно съм била много наивна, защото се оказа че каквото и до направиш винаги ти си виновен. Обясних каква е ситуацията и защо се обаждам, а жената ми каза да отида в някои клон и там ще ми дадат нов погасителен план. Връщаме се отново в началото на текста, прочитаме го отново и тя вече знае това което знаете всички Вие, след което отново ми казва "отидете в някой клон и там ще ви дадат новия план"?!? Отново повтарям историята, а тя ми казва да отида в клона, в който вече съм изгубила час и да и се обадя от там. Аз питам не е ли по-редно тя да се свърже с някого в този клон и да разрешат проблема, за който те са виновни, вместо отново да ме разкарват и да ми губят времето?! Няма такъв вариант! Сега ще чакам до понеделник, за да чуя мнението на някой знаещ! Ако някой от Вас знае нещо, моля, напишете как да излязя от омагьосания кръг! Благодаря Ви предварително!
P.S. Служители на тази банка да не пишат-вече разбрах какво знаят те.