държавата мами : Държавни чиновници и политици

държавата мами

Сферите, в която се подвизават, са необятни. Възможностите им също. Възможностите за издевателство над личността на обикновения гражданин са направо страшно необятни! Останалото оставяме на вас...

държавата мами

Мнениеот emigranta на Вто Окт 21, 2008 12:55 pm

Последното решение на въпроса за невнесените вноски към здравната каса е предаване на длъжниците на Агенцията за държавни вземания. Не знам какво е вашето мнение, но аз смятам че това е фашизъм. Болшинството от длъжниците на касата са хора без доходи или с неетични работодатели, но които също така не са стъпвали при доктор за последните 3-4 години. Естествено който се пробва да отиде на доктор няма да го приемат. В моя случай ми се налага да плащам за 4 години през които не съм ходил на доктор, но и да ми се беше наложило не бих могъл защото са ми отнети правата. В случая положението е толкова абсурдно, че трябва да плащаш за нещо което не можеш да ползваш. Нямам понятие от право, но може би някой ще се заинтересува има ли повод да дадем държавата под съд в Хага. Все пак сме около милион и половина души, близо толкова гласа са нужни за да спечелиш едни избори. Смятам, че темата се нуждае от по-голям отзвук. Никъде в "демократичния" свят не потъпкват по този начин правата на 20% от населението.
emigranta

Re: държавата мами

Мнениеот preeban dedo на Вто Окт 21, 2008 5:00 pm

По твоя въпрос не съм наясно, но аз пък искам друго да знам. Плащал съм редовно, то си се удържа от заплатата. Не съм ползвал повече от 10години болнични, само на профилактичен преглед съм ходил и да не създавам на джипито проблеми. Стана така, че трябваше да оперираме жената - това се плащало по пътека, онова се не плащало и така нататък. И аз питам не може ли от моити вноски да се вземе като не съм ползвал нищо. Не може ми казват. Здравните осигуровки били лични. Разбах, че в някои държави имаш право да прехвърляш на близък човек от парите си.Там ти се трупал фонд. Защо тук няма фонд ,не мога да разбера. Нали всеки месец ми вземаха пари ,а не съм ги ползвал.
preeban dedo

Мнениеот ne_4ovek на Сря Окт 22, 2008 11:48 am

ами не знам за такава възможност да се прехвърлят пари,но си мисля че профилактичните прегледи са нещо добро и нещо от което не трябва да спестяваме време защото това влия на нашето здраве.та мисълта ми е плащаш си всеки месец ами ходи на прегледи..има много фактори поради които българите често боледуваме но един от тях е че нямаме култура да си правим профилактични прегледи..не знам така си мисля..
ne_4ovek

Мнениеот lud_gidiq на Пет Фев 27, 2009 11:29 am

Ами да правим и да не правим,какво ли ще ни кажат докторите.Майка ми има здравословни проблеми и предполагат че е свързани със сливиците въпреки че е вече малко и е минало времето за проблеми със сливиците,та отиде на 3 различни доктора,които казаха 3 различни неща...един приятел пак така със спукано тъпънче,при 3 пак ходи,единия му каза,4е не е спукано, другия че трябва да му се прави операция,щото е спукано,а третия каза спукано е ама няма да ти се прави операция....айде на кой да вярва?!?!?!?!?!?
lud_gidiq

Мнениеот ne_4ovek на Пон Юни 08, 2009 11:14 am

Има гледни точки !
Аз съм редовен платец ! От къде на къде, хора които не са платили стотинка ще имат здравноосигурителни права наравно с мен ? Не може да оставят хората да умират по пътищата защото не са си платили !
Според мен, най-глупавото в случая е липсващото "право на избор" !
И общата каса, в която отиват всички пари !
Аз не желая безплатното здравно осигуряване ! - Защо нямам избор ? Защо насилствено ме карат да вляза в системата ?
И без това всеки път като ида при лекар за нещо по сериозно ми взимат около 20-50 лв, няма значение, че съм осигурен !
Абе идиотизъм !
ne_4ovek

Назад към Държавни чиновници и политици