измами по телефона : Измамници

измами по телефона

Персонална информация за личности, занимаващи се с измами. Или информация за методи на измама и средства за осъществяването й.

измами по телефона

Мнениеот preeban dedo на Нед Ное 09, 2008 7:53 pm

От три-четири вечери ни звънят някакви жени и ни молят за 500-600лева за лечение на болен човек. Не казват име нито на болния, нито свое. Да се пратели парите на някаква пощенска кутия. Да сте чували за такава някаква измама? У съседите също звънели, казали , че става дума за болно дете . Парите се набирали по сметка. Малко ме съмнява тази работа.Нямам намерение да пращам пари, но е много досадно всяка вечер да тизвънят и много милозливо да обясняват. Затворя телефона и те пак. Не знам дали д се обадя в полицията и дали ще ми обърнат внимание.
preeban dedo

Re: измами по телефона

Мнениеот mitencety на Пет Ное 14, 2008 2:06 pm

може би и това е вариант.да си знаят полицаите.
mitencety

Мнениеот fifi на Вто Апр 14, 2009 10:55 am

Преди време и аз щях да стана жертва на измама. Някакъв човек звънеше постоянно и ме питаше дали не искам да забогатея набързо, като заедно с него се включа в сделка с бензинови регулатори. ;) Според думите му трябваше да му дам 8000 лв , с които заедно сме щели да купим регулаторите. Другата част от парите щял да ги даде той или пък щял като делим печалбата да ми даде по-голям дял. Смятах да си уредя лична среща с него, като междувременно да звънна в полицията да го спипат, но като му казах, че искам да говоря лично с него оня не се обади вече. Яд ме е :twisted: , че ако не е успял да измами мен , може би е измамил някой друг. Кофтито е че се обаждаше от скрит номер и неможех да разбера на кого е номера (ако е на сметка или договор). Пазете се хора, измамници има много
fifi

Мнениеот luna на Чет Апр 16, 2009 10:19 am

по телефона притесниха моите баба и дядо преди около месец и половина. обадила се разревана девойка представяйки се за мен, казала че съм катастрофирала и имам нужда от 3 хиляди лева за адвокат, защото съм блъснала човек. Дали някакъв телефон за връзка с адвоката и зачакали. Дядо ми ме потърси веднага, но понеже се занимавах с детето и не можах да вдигна, си предтавете как се е уплашил милия. обадих му се след 5 минути и беше направо неузнаваем, плачеше горкия, за малко да им докарат инфаркт на старите за едното нищо. Обадих се на полицията- нищо. не пожелаха да окажат никакво съдействие, не можело да се направи нищо по въпроса. обадих се на "адвоката"- оказа се мангал /поне по начина на говорене така разбрах, всичко беше в мъжки род!/
Е, пихме по една студена вода и съм предупредила близките да внимават и да не вярват на подобни телефонни терористи! :roll:
luna

Мнениеот emigranta на Пон Май 11, 2009 7:08 am

По мое скромно мнение, полицията има какво да направи в такъв момент, но просто не им се занимава. Не може ли да се уреди среща уж за предаване на парите и когато онези дойдат да ги хванат. Ама иначе си спомням по новините ги даваха, да се пазим от такива измами, да се обадим веднага в полицията, не знам си какво, всичката им работа такава.
emigranta

Мнениеот elena на Сря Май 13, 2009 3:07 pm

Предупреждавам за нова измама чрез майла. Получавате писмо от нигерийски адвокат Дансуки Белло ,който най - подробно Ви обяснва как вашата фамилия съвсем случайно съвпада с името на човек, който е загинал при автомобилна катастрофа .Близо две години търси човек със същата фамилия. Праща и снимка за автентичност ( вдясно)и иска и вие да му изпратите. Работи в UNION BANK PLC, STALLON BUILDING, MARINA LAGOS
Катастрофата е станала на 21-ви април 1999год .Неговият клиент,жена му и трите му деца са загинали близо до Sagbama.
Вие сте единствен наследник. Пита дали след като станете вав владение на парите сте съгласни да му отстъпите 40% от сумата.Естествено се съгласявате 60% за Вас са доста пари.Дансуки Белло наема адвокат за да се издаде от съда в Лагос удостоверение,декларация ,че вие сте единствен наследник от фамилията.
Заплащането на адвоката струва 15000$ долара.(тия нигерийци парите ги имат за вестници).Удостоверението е сканирано и Ви се изпраща за автентичност.Най - накрая се идва до същността на проблема .Все пак ,след като станете владетел на толкова много пари ,трябва да направите малко разходи преди това .Искат ви се 2500$ за покриване на част от разходите.Вие му съобщавате , че следващия месец бихте могли да му пратите 50$,но адвоката не е съгласен и Вие се отказвате от 27 милиона долара, но вече сте заплатили 16 000 долата за незнам си какво,видите ли подобни майли с лесна печалба не се връзвайте!!!! :!:
elena

Мнениеот badema на Пон Окт 26, 2009 8:28 am

Сега са много модерни измамите по телефона със заболял близък от свински или птичи грип. Схемата ви е ястна като се казва, че ваш роднина е болен от страшния грип и парите са за лечение. Наскоро по новините казаха, че са заловили едни организатори на подобна група от Русе, но аз като ги видях, циганите не могат да говорят български и си мисля, че или са много добри актьори или отново новините ни хвърлят прах в очите и ни заблуждават, че в тая държава се прави нещо... :ugeek:
badema

Назад към Измамници