Безхаберието на лекарите : Лекари

Безхаберието на лекарите

Една от най-благородните професии. Но има много лекари, у които няма и капка благородство, всичко е комерсиално и отдавна са забравили за Хипократовата клетва. Много пъти ние заплащаме цената на това безразличие с живота си или с живота на наши близки. Споделете, ако сте се сблъсквали с такива личности. Изобличете хората, продали благородната кауза да лекуват и спасяват човешки живот.

Безхаберието на лекарите

Мнениеот cookie на Вто Юли 07, 2009 1:10 pm

Не искам да уточнявам дати и имена, но наш добър познат, бивш боксьор, учител и треньор по бокс, почина внезапно поради лекарска грешка - отишъл на преглед в петък, лекарката му направила ЕКГ и казала - сърце като на спортист... Сутринта в неделя почина от масиран инфаркт, а бе само с няколко години по-възрастен от мен и доста жилав физически.
Ревмокардиолог погледнал кардиограмата и признал, че още в петък е бил в сложно прединфарктно състояние.
Смятам здравното осигуряване в страната ни за пародия - заради него няколко дни след смъртта на единия се обеси друг приятел - уморен от продължителното лечение, за което повече средства нямал...
Но последният случай - той е върхът на нищетата на градските ни лекари - една позната получила уплътнения в бедрата и болки, отишла на лекар - настоял за БИОПСИЯ!
А тя е медицинско лице и познава симптомите на онкозаболяванията... Отишла на контролен преглед в София при специалист ортопед - онколог. Прегледал я обстойно и през смущение и признал - "Госпожо, развила сте целулит..."
Недоверчива, тя платила скъпата процедура скенер на меки тъкани - диагнозата се потвърдила - просто жената с годините напълняла...
Питам се, колко средства за операции, химеотерапия и други процедури биха свалили от нея, ако не бе се усъмнила?
Запомнете от мен една мисъл, дочута от Шоуто на Слави мисля: "Политиците крият своите грешки под цените на петрола, лекарите - под земята, а домакините - под майонезата."
А ние къде да крием своите грешни и чувствителни души?
cookie

Назад към Лекари