Лекарски грешки : Лекари

Лекарски грешки

Една от най-благородните професии. Но има много лекари, у които няма и капка благородство, всичко е комерсиално и отдавна са забравили за Хипократовата клетва. Много пъти ние заплащаме цената на това безразличие с живота си или с живота на наши близки. Споделете, ако сте се сблъсквали с такива личности. Изобличете хората, продали благородната кауза да лекуват и спасяват човешки живот.

Лекарски грешки

Мнениеот mateiko на Вто Юни 09, 2009 12:25 pm

На баща ми, след редица лекарски грешки му поставиха диагноза: множество тумори в мозъка /разговорно казано/. Това след операция от тумор на дебело черво, операция от тумор на бял дроб. В Бургас го следи Георгакиев. Помня, че доста изследвания му правиха и нямаше разсейки. Да, ама човека го болеше глава. Помня, че молеше Георгакиев за скенер, но многократно му беше отказван. И хоп, след година-две дойде и страшната диагноза. А можеше просто да хванем навреме туморите. Но не! И ето всеки доктор онколог гледаше на баща ми, като на пътник.
Помня го как ме чакаше да се върна от Варна на терасата на дома ни. Чакаше ме, за да ми каже през сълзи, че умира. “Е, доктор Георгакиев, как спите нощем?”. Това се питам с години. Какво щеше да му коства този скенер, година по-рано?
Няма да забравя и как татко направи гърч. Вече беше на легло. Извикахме въпросният лекар, а той нахока майка ми. Това така било и по-лошо щяло да става. Защо го била извикала. Е, как защо? Нали е лекар! Колко трябва да си “лош” за да се скараш на жената на онкоболен, че те е извикала и в очите да и кажеш, че с пътници не се занимаваш! Ей такива хора не бива да са лекари..........
mateiko

Re: Лекарски грешки

Мнениеот kazaka на Вто Юни 09, 2009 12:33 pm

Преди два дни в Новините по БНТ излъчиха материал за това как един човечец си отишъл от инфаркт, понеже дежурният доктор в Спешна помощ преценил от телефонния разговор, че не става дума за спешен случай и пациентът трябва да отиде сам до болницата. Ако не сте чули тази новина ще допълня, че въпросният пациент и близките му тръгнали веднага, но инфарктът ги настигнал на улицата и поради липса на апаратура, човекът се споминал. Когато линейката на Бърза помощ дошла се оказало, че не им работи електрошоковия апарат и лекарите не могли да му помогнат.
Че имаме явен случай на небрежност от страна на лекар, че медицинската ни техника е стара и не е в полза никому, че системата ни е зле организирана – всичко това е ясно. Но мен ме развълнува и още нещо. Само два дни след инцидента, не са и три, аз не можах да открия никъде в публичното пространство следи от него. Като че не е било. Няма дори ред някъде в някой новинарски архив. За пресслужбата на лекарската комисия изобщо и не мисля. А аз очаквах, че някой осигурява не само архив на събития и всичко случващо се в здравната сфера у нас, но и последваща информация за развитието на всеки един казус… Ама съм и аз един наивник!
kazaka

Re: Лекарски грешки

Мнениеот elena на Вто Юни 09, 2009 12:38 pm

Преди няколко дни трябваше да си направя традиционната Васерманова проба за постъпване на работа. Платих си естествено най-напред задължителната таксата, след което ме отпратиха в Манипулационната за вземане на кръв. Когато влязох бях посрещната с крясъци от медицинската сестра, тъй като съм попречила на работата и с докторката. Бях толкова изумена с влизнето си в кабинета, че едвам успех да проумея за какво ме ругаят. Трябвало да се сетя, че просто им преча да си вършат работата. Попитах ги кой тогава трябва да ме обслужи и бях препратена в съседния кабинет, където вратата беше заключена. Коментарът е излишен… В този момент благодарих на Бога, че не съм болна. Тежко на българския пациент!!!
elena

Назад към Лекари