Лекарски грешки : Лекари

Лекарски грешки

Една от най-благородните професии. Но има много лекари, у които няма и капка благородство, всичко е комерсиално и отдавна са забравили за Хипократовата клетва. Много пъти ние заплащаме цената на това безразличие с живота си или с живота на наши близки. Споделете, ако сте се сблъсквали с такива личности. Изобличете хората, продали благородната кауза да лекуват и спасяват човешки живот.

Лекарски грешки

Мнениеот mareto на Чет Окт 23, 2008 2:20 pm

От лекаря се очаква като правило, а не като изключение, да спасява и да удължава живот. :) Това не е подвиг за него, а професия и дълг, нещо, което е избрал да прави, за което е учил и за което получава парите си.
Проблемът е в това, че има много лекари, които скъсяват живота, а не го удължават. Лекарската грешка си е лекарска грешка и тя не може да се компенсира с това, че същият лекар някога е бил спасил някого, тоест с това, че в някои случаи той все пак си е бил изпълнил дълга.
Спомням си например, че преди време един лекар предписа на баща ми, с тежък сърдечен проблем, напълно погрешно за неговото състояние лекарство, което само по една щастлива случайност не го вкара в гроба! :shock: :shock: Дори и ако този лекар е бил спасил един на десет свои умрели пациенти, това е много слаба утеха за мен. Съжалявам но със сигурност щях да смятам, че мястото на такъв лекар е само при погрешно лекуваните му пациенти!
mareto

Re: Лекарски грешки

Мнениеот mitencety на Пет Окт 24, 2008 9:17 am

ами не че ги критикувам лекарите но понеже познавам студенти по медицина...не знам на къде отиваме...и кой ще ни спасява живота..дано да боледуваме по рядко,щото иначе.............. мисля че многоточието казва повече от която и да е дума...
mitencety

Re: Лекарски грешки

Мнениеот silvana88 на Вто Юли 14, 2009 4:26 pm

Незнам как може да има толкова некадърни хора...през 2003 година ми направиха операция на апендицит!Уж беше добре операцията през 2005 година се оказа че не е чак толкова добре,направиха ми нова операция...казаха че имам херния и срастване на коремна стена и какво ли още не!Мислех че всичко е свършило,но за съжаление не е така...преди няколко дни отново ми се поду операцията след 4години направиха ми разрез вкараха ми дренаж който излезе веднага след като излязох от болницата и под разреза има голяма черна точка,която може да се окаже черен конец останал от предните операции и който тялото не може да приеме и вече нямам думи за "добрите" хирурзи,които вместо да ни помогнат се опитват да ни убият!!!!!!!! :evil:
silvana88

Назад към Лекари