измама с надомна работа : Реклами за работа

измама с надомна работа

Ако често сте попадали на реклами за работа, които са подадени заради печалба от импулсни телефони или пък са нереални и само ви губят времето, цитирайте ги. Посочете хората, които се гаврят с толкова ценни неща: работа и прехрана, време и спокойствие.

измама с надомна работа

Мнениеот Monna на Чет Ное 13, 2008 7:32 pm

Пак съм прецакана, ама нека ми! С една моя приятелка взехме надомна работа- да шием чаршафи, приключихме вече, но да споделя, че да не се върже някой друг. Фирма, телефони, всичко имаше в обявата. Обадихме се, добре. Не ни искат предварително пари, стори ни се приемливо -1лев на чаршаф. Викаме си, лесно се шие само прави тегели. Направихме по 50 броя, носим ги в офиса на тъпата фирма " Уют за вашия дом" и какво мислите, вместо по 1 лев, по 0,40 стотинки. Никой не ни обясни защо е така, казаха, че не сме разбрали. Ами прави са, като не подписахме договор или някакво споразумение.Нека ни, защото изглупяхме, но това са си мошеници. Кой знае колко баби са изиграли така,ама и ние в кюпа. Добре поне, че се прецакахме само с 50 броя.
Monna

Re: измама с надомна работа

Мнениеот elena на Пет Фев 27, 2009 11:32 am

И със гоблените понякога така правят, леля ми така изгоря със 100 лв, бяха и обещали едно а то кво стана със 100 лв по-малко...
elena

Мнениеот vuzell на Чет Апр 02, 2009 10:55 am

Добре де. Защо не ги правиш ти тези чаршафи и директно да ги продаваш??
Толкова ли е трудно или сложно. Нали знаеш как се шие. Вземаш плат, шиеш, продаваш ... и цялата печалба е за тебе. Каквото си изкараш, всичко си е за тебе. С никого не делиш. Защо непременно държиш да работиш на някой друг и после - излъгали ме.
И с подаръчните торбички е така: Ако работиш за друг, нормата е убийствена 2000 торбички наден, плащането мизерно - половин стотинка на торбичка, заплащането - ела утре, ела след седмица, още не са ми платили, чакам едни пари, ще ти се обадя...
А ако правиш същото (подаръчни торбички), но за себе си:
- нормата е колкото си е поръчал клиента - 100 - 200 - 300 (но никога - 2000 на ден), т.е. 10 пъти по-малко работа.
- цената на едро на една средна торбичка е 25 стотинки на брой (50 пъти по-скъпо)
- даже, в някои случаи, и хартията може да е безплатна (ако човек си разчовърка мозъка)
При това положение, защо предпочиташ да се навреш между шамарите?
Работи за себе си! Ако не знаеш как - плати, за да те научат - и после с години напред си имаш препитание, което си зависи само от тебе. Работиш - получаваш, не раБотиш - гладуваш.
vuzell

Мнениеот vuzell на Чет Апр 02, 2009 11:05 am

elena написа:И със гоблените понякога така правят, леля ми така изгоря със 100 лв, бяха и обещали едно а то кво стана със 100 лв по-малко...

И с гоблените е същото - като шиеш гоблени, продавай си ги директно. Защо ги навираш зърлем в ръцете на някой друг да ти ги продава? Ако не можеш ти да си ги продадеш, защо мислиш, че друг ще го направи вместо тебе. Преди 15 години бях дал едни полилеи за продажба на един уличен търговец дето имаше сергии на Вигошка (в София). Чакам приход, чакам ... След 6 месеца отидох да погледна намясто - ами те кашоните си седяха скашкани от влагата в едно мазе, без изобщо да видят бял свят на улицата. Оттогава знам, че не си ли свърша работата сам, няка как някой друг да ми я свърши.
Като шиеш гоблени, продавай си ги. Ако не се търсят такива, не ший. Но да обвиняваш някой друг че не ти ги е продал?? Ти не можеш да си ги продадеш, пък друг ти е виновен. И на всичко отгоре, си му ги харизала на доверие - без договор, без гаранции, без да му провериш репутацията - е кой е виновен. Нали знаеш приказката за зелника! Ти даваш зелника, пък после цялата държава ти е виновна.
Айде стегни се. Аман от ревльовци, дето целия свят им е крив.
Като се нажалва тук и там, с какво се промени положението ти - забогатя ли?
Хората не щат жалби, искат услуги. Ако си полезна с нещо - ще ти плащат.
Ако само се жалваш - кой ще ти плаща??
Ти на кого плащаш, на кого даваш пари? На този, който ти върши услуга, доставя ти стока.
На теб хората за какво да ти плащат??
vuzell

Мнениеот Monna на Сря Апр 08, 2009 5:12 am

И къде да им търся пазар на тея чаршафи, гоблени и разни други работи :evil: То лесно се приказва "продавай си ги сам", ама ти продавал ли си сам нещо, а?
Monna

Мнениеот vuzell на Сря Апр 08, 2009 6:38 pm

Е, ти какво искаш? Някой друг да ти върши работата, а ти да вземаш парите.
Не е задължително чаршафи да шиеш. Прави това, което сате учили - нали имаш диплома?
Ако си счетоводител - прави счетоводни услути.
Ако си полиграфист - печатай
Ако си филолог - преподавай
Ако си юрист..
Ако си архитект...
Ако си инженер ...
Просто се съобрази с професията си, а не се хвърляй на нещо, от което си нямаш понятие.
Ако считаш, че образованието ти е остаряло, запиши се в нов курс, но преди да го направиш - мисли!!!
Никой не е длъжен да работи вместо теб, а ти да вземаш парите.
Хората ще ти плащат, когато им правиш услуга, когато ги облекчаваш с нещо, когато им предлагаш някаква полза.
Ти за какво даваш пари??
Същото е и с другите хора.
Колкото си по полезна, толкова повече пари ще получаваш.
Ако само задаваш въпроси - не съм чувал някой да плаща, за да го питаш.
Ако искаш да си намериш работодател, който да ти плаща, кажи му (и му докажи) по какъв начин ще си му полезна, ама конкретно - с колко ще му увеличиш продажбите, с колко ще му намалиш разходите.... Дай препоръки, че си го правила вече другаде и наемането ти е гарантирано.
Мисли как да си полезна!
Само така животът ти ще е песен.
Не като задаваш въпроси.
Ценен е който дава отговорите.
Иначе всеки въприс е като псувнята - такъв негативен заряд носи.
Давай отговори и живота ти ще е песен.
vuzell

Мнениеот mari_88 на Съб Ное 21, 2009 12:40 pm

Предлагам Ви работа, която:
Няма ограничение за пол и възраст. Не се изискват специални умения, а само общи познания, съобразителност и компютърни умения.
Как мога да се включа в системата и да стана платен сътрудник за проучването:
1. Влизаш с линк : http://bg.iq-test.eu/#403761 2. Попълваш входящия тест
3. В края на теста се изисква изпращане на смс до организацята за обработка на вашите резултати за изчисляване на вашия коефициент на интелигентност, за регистрацията ви, срещу минимална сума за обработката и за включването на ващите данни в световната статистика.
4. Получавате обратен смс от организацията с вече обработените ваши данни.
5. Влизате отново в системата с линкa: http://bg.iq-test.eu/#403761
6. От основното меню избирате < система на функциониране > и попълвате формуляра с лични данни и форма на получаване на вашата заплата, за да започнете на работа към тази Световна организация.
7. Там ще получите подробното обучение за работа на сътрудниците- дилари.
Работете целенасочено и устремено към успех и резултатите ще ви зарадват с размер на заплатата на европейско ниво, много по-високо от сегашната ви заплата, а добрата кауза на изследването ще ви дава вътрешно удовлетворение.
Успех!!!
mari_88

Назад към Реклами за работа