elena написа:И със гоблените понякога така правят, леля ми така изгоря със 100 лв, бяха и обещали едно а то кво стана със 100 лв по-малко...
И с гоблените е същото - като шиеш гоблени, продавай си ги директно. Защо ги навираш зърлем в ръцете на някой друг да ти ги продава? Ако не можеш ти да си ги продадеш, защо мислиш, че друг ще го направи вместо тебе. Преди 15 години бях дал едни полилеи за продажба на един уличен търговец дето имаше сергии на Вигошка (в София). Чакам приход, чакам ... След 6 месеца отидох да погледна намясто - ами те кашоните си седяха скашкани от влагата в едно мазе, без изобщо да видят бял свят на улицата. Оттогава знам, че не си ли свърша работата сам, няка как някой друг да ми я свърши.
Като шиеш гоблени, продавай си ги. Ако не се търсят такива, не ший. Но да обвиняваш някой друг че не ти ги е продал?? Ти не можеш да си ги продадеш, пък друг ти е виновен. И на всичко отгоре, си му ги харизала на доверие - без договор, без гаранции, без да му провериш репутацията - е кой е виновен. Нали знаеш приказката за зелника! Ти даваш зелника, пък после цялата държава ти е виновна.
Айде стегни се. Аман от ревльовци, дето целия свят им е крив.
Като се нажалва тук и там, с какво се промени положението ти - забогатя ли?
Хората не щат жалби, искат услуги. Ако си полезна с нещо - ще ти плащат.
Ако само се жалваш - кой ще ти плаща??
Ти на кого плащаш, на кого даваш пари? На този, който ти върши услуга, доставя ти стока.
На теб хората за какво да ти плащат??