Полицията трябва да охранява и да помага на гражданите. Главна нейна роля е превенцията на престъпленията. Но много кадри в тази организация са забравили за тази и роля. Споделете случки с такива служители: искан подкуп, надвишени правомощия, злоупотреба с пагона.
da vi spodelq edna istoriika s taka nare4enite "paziteli na reda"...edna ve4er kum 22.15 si sedq az v edno zavedenie i si piq kolata..nishto neredno spored men no ne i spored na6ite "priqteli" polizaite(samo da spodelq 4e bqh na 17).vlizat te na proverka i me "spipaha". ni6to 4e si piq kola,nosq si li4nta karta i s pridrujitel(po golemiqt mi brat,koito e pulnoleten),no ne te bqha velikite i trqbva6e da me priberat i da se obadqt na mama. dobre de az li na 17 sum nai-golqmiqt prestupnik v taq durjava?
и това е вярно щото по света ставаш пълнолетен на 21 ама все пак разбирам да не съм с придружител или да пия. тогава наистина няма нищо лошо 4е са ме прибрали ама при такива обстоятелства...един семеен познат води дело срещу един измамник и тая гад си живее в София от 10 години и не могат да го доведат на дело щото полицаите "не можели да го открият" и е обявен за общодържавно издирване.та мисълта ми е такъв не могат да го намерят ама нас младежите ни прибират...Редно ли е???
Това е проблема че никой не го интересува поне докато не упре до него и почва да се чуди и мае какво да прави.Не искат да го намерят той даже има адресна регитрация в София,ама кой да иде до тях то много работа.....
ами то няма и какво да се направи щото то не е работа на човека а на правосъдната система...която малко не я виждам къде е...??ако някой ми даде отговор на тоя въпрос ще го почерпя...
От сега нататък, ако някой полицай или държавен служител ти напише акт или фиш или поиска да си платиш данъците, с които не си съгласен да плащаш, му давай това, по начина, който е описан: http://www.forumsilistra.com/viewtopic.php?t=2812