Gsm измами : Измамници

Gsm измами

Персонална информация за личности, занимаващи се с измами. Или информация за методи на измама и средства за осъществяването й.

Gsm измами

Мнениеот lud_gidiq на Вто Окт 21, 2008 12:40 pm

Измамници крадат пари от сметките ви.
Хитреците разчитат на наивността на потребителите на мобилна услуга.
Какъв е пиниза?
Получаваш SMS от номер 1616 с текст:
Vie pechelite bonus 15 lv. kym vashata smetka. Za da go zaredite, molia otgovorete na tozi sms(ili izpratete sms na 1616) s text 088xxxxxxxx,15
Номерът съм го “замаскирал” с x-чета, въпреки, че не знам защо (подобни гадове не заслужават да им се крие номерът, но със сигурност не отговаря, а се включва гласова поща).
Жертвата, ако се подлъже, отговаря на SMS-а или още по-тъпо, сам инициира SMS-а, MTel-ската услуга “Презареждане чрез Прима с SMS” взима 15 лева от сметката й и дозарежда 088xxxxxxxx. По-този начин измамения получава “бонус към сметката си” от 15 лева, които трябва да плати.
lud_gidiq

Re: Gsm измами

Мнениеот preeban dedo на Вто Окт 21, 2008 4:47 pm

А бе момче, нищо не разбрах от това с тая измама. Я кажи по просто ако си абонат на Глобул има ли такава далавера, че мен като ме подпукаха сега с едни съобщения за някакъв Мерцедес. Не съм отговарял, пише 1,20 лв за съобщение. Мисля си , че гледат а ни вземат парите с тези съобщения. Някакви 100 мерцедеса ит.н. не го и дочетох всичкото.
preeban dedo

Мнениеот ne_4ovek на Сря Окт 22, 2008 11:53 am

ами това за мерцедесите е като томбола или нещо такова.пращаш си смс-и с цена 1,20 и ако те изберат печелиш но ти е ясно че надали ще ти се отдаде точно теб да изберат...
ne_4ovek

Мнениеот lud_gidiq на Сря Окт 22, 2008 11:57 am

зна4и получаваш смс от номер с който ти казват уж че печелиш 15лв. бонус но за да си получиш"наградата" трябва да отговориш на този смс,а отговориш ли ти вземат 15 лв. от сметката или ваучера..надявам се сега си разбрал :)
lud_gidiq

Назад към Измамници